lisannevdb.reismee.nl

Druk aan het reizen..

Hoihoi,

Na 5 dagen hebben we Baños vandaag verlaten en zitten we nu in een klein plaatsje in de bergen..

De laatste dagen waren in Baños heel leuk! Het dagje moutainbiken hadden we weer uitgesteld. We hoorden namelijk dat Clementine ook naar Baños zou komen en het zou natuurlijk leuk zijn om samen te moutainbiken!

Dus hebben we besloten een andere wandeling te maken. Ook leuk natuurlijk! We zijn ´s middags met een taxi bovenop een berg gereden (deze berg was te hoog en waarschijnlijk te zwaar voor onze toch al vermoeide beentjes om zelf omhoog te lopen) en zijn naar beneden gelopen. Er zou een heel mooi pad lopen dat we dan gewoon konden volgen. Heel mooi, alleen werden we niet helemaal op de juiste plek afgezet.. We moesten maar gewoon naar beneden lopen en dan zagen we het wel. Nou niet dus! We kwamen uiteindelijk op het erf terecht van mensen die duidelijk al heel lang niet de bewoonde wereld hebben gezien! De man had een broek (zijn enige denk ik..)die inmiddels wel 10 keer opnieuw kapot was gegaan en met een ander stukje stof weer was hersteld, had enge rode vingers met nagels waarvan meer dan de helft ontbrak (en jaja ik heb de goede man zelfs nog een hand gegeven!). Enfin, die man kon ons naar een soort van pad brengen. En met nog wat zoeken kwamen we uiteindelijk (op een verkeerd punt) beneden! En na een paar uur waren we weer in ons hostel. Was heel leuk en zeker avontuurlijk!

De volgende ochtend kwam Clementine en hebben we eindelijk de moutainbike tocht gedaan! Het was heel mooi een gaaf! Het pad ging voor het grootste deel naar beneden en het was voor het grootste deel op de autoweg. Alleen als de auto´s door een tunnel gingen, moesten wij om de berg heen. Het was een prachtige omgeving en we hebben hele mooie watervallen gezien!

Het was de bedoeling dat er fietsbussen zouden zijn die je weer mee terug konden nemen. Want weer helemaal de berg op is veel te zwaar. Alleen kwamen die bussen maar niet! Heel gek! Dus hebben clementine en ik al onze charmes in de strijd gegooit en na een tijdje stopte een aardige man voor ons en konden wij achter in de open truck.. Heel gaaf!

Maandag hebben we dezelfde wandeling als de eerste dag gemaakt. Alleen zijn we nu wat langer boven gebleven omdat er op de top wat thermen waren. Het was heel lekker en gaaf met het uitzicht! (de foto´s komen later, heb nu geen stick bij mij..)

Vandaag zijn we dus in Riobamba aangekomen. Vanaf hier gaat een hele spectaculaire trein: the devil´s nose train.. Je kan hierbij op het dag zitten, wat natuurlijk een ongelooflijke ervaring is in deze omgeving. Ware het niet dat de winter net een week geleden hier begonnen is en het nu verboden is om op het dak te zitten..

En dus zijn er veel minder kaartjes beschikbaar en dus waren wij net te laat... Heel erg balen! We hebben al wel een alternatief: we nemen een bus die ons naar Alausi brengt en als het goed is kunnen we vanaf hier alsnog het laatste deel van de trein doen. Ik ben benieuwd!

Ook daar blijven we 1 nachtje en dan trekken we weer verder, namelijk naar Cuenca. Dit schijnt de mooiste plek van Ecuador te zijn met een heel mooi historisch centrum. Jullie gaan het nog horen!

Oja trouwens, het is heel goed om te horen dat jullie allemaal zo goedvoor mijn mams zorgen! ;) Volgens mij wordt ze ongelooflijk verwend iedereen!

Groetjes, Lisanne

Alja

Cuenca.. daar gaat als 't goed is mijn travelling classroom ook heen!! Dus je moet maar even goed onthouden wat de toffe plekjes zijn daar! En mountainbiken langs watervallen, lijkt me echt super vet!!! Geniet er van!
liefs

Tessa

Op het dak van een trein? gaaf hoor! zorg maar dat je een kaartje te pakken krijgt voor dat laatste stuk! Ik heb laatst eens even de kaart erbij gepakt om te zien waar je zit, echt heel cool:D

liefffs